10 aprilie 2014, 10:05 Realitatea moldovenească views 13918
Vești bune pentru Republica Moldova: Ţările membre ale Parteneriatului Estic pot adera la UE
Foto: prime.md
10 aprilie 2014, 10:05 Realitatea moldovenească views 13918

Vești bune pentru Republica Moldova: Ţările membre ale Parteneriatului Estic pot adera la UE

Ţările membre ale Parteneriatului Estic, care menţin parcursul european, au dreptul la aderare la UE. Este una din concluziile summitului de la Vilnius a preşedinţilor parlamentelor ţărilor din spaţiul comunitar. Şeful legislativului de la Chişinău susţine că aprecierea este una fără precedent.

"Este pentru prima dată cînd în cadrul unei astfel de conferinţe importante , într-un document care a fost adoptat se pune acest accent aşa cum ne-am dorit. Încetişor se obişnuiesc şi ţările membre cu această solicitare a noastră legitimă şi trebuie să continuăm demersurile în această direcţie", spune președintele Parlamentului, Igor Corman.

Participanţii la forul de la Vilnius susţin că apropierea Republicii Moldova de UE trebuie realizată cu condiția respectării statului de drept, a principiilor democratice și a libertăților fundamentale ale omului. Totodată, aceştia apreciază eforturile Republicii Moldova și ale Georgiei privind realizarea parcursului european. Chişinăul pledează pentru recunoaşterea perspectivei de aderare la Uniunea Europeană.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

Moldova , UE , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1141 locuitori

Gvozdova este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Satul Gvozdova este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1141 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gvozdova datează din 15 mai 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.