17 aprilie 2014, 15:23 Realitatea moldovenească views 6979
BNM va pune în circulaţie nouă monede noi
Foto: trm.md
17 aprilie 2014, 15:23 Realitatea moldovenească views 6979

BNM va pune în circulaţie nouă monede noi

Banca Naţională a Moldovei (BNM) va emite în anul curent noi monede comemorative ca mijloc de plată şi în scop numismatic. O hotărîre în acest sens a fost aprobată de Guvern.

Astfel, seria „Personalităţi" va fi completată cu monedele: „Dumitru Matcovschi – 75 de ani de la naştere" şi „Tamara Ciobanu – 100 de ani de la naştere".

Seria „Aleea Clasicilor" se va completa cu moneda "Nicolae Milescu Spătaru", iar seria „Evenimente istorice" cu monedele „20 de ani de la adoptarea Constituţiei " şi „125 de ani de la fondarea Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală".

Seria de monede „Monumentele Moldovei" va fi suplimentată cu „Lumînarea recunoştinţei", seria „Sărbătorile, cultura şi tradiţiile Moldovei" – cu moneda „Mărţişorul", iar seria „Cartea Roşie a Republicii Moldova" – cu „Ţigănuşul" şi „Bujorul de pădure".

În perioada 1996-2013, BNM a emis 104 monede jubiliare şi comemorative cu diferite valori nominale și tematici.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , BNM , moneda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.