06 mai 2014, 10:19 Realitatea moldovenească views 8783
Situaţia de la frontiera cu Ucraina supravegheată la maxim
Foto: trm.md
06 mai 2014, 10:19 Realitatea moldovenească views 8783

Situaţia de la frontiera cu Ucraina supravegheată la maxim

Instituţiilor de ordine sînt solicitate să supravegheze cu maximă atenţie situaţia de la frontieră şi să asigure ordinea publică în interiorul ţării. Solicitarea vine de la preşedintele Nicolae Timofti, speackerul Igor Corman şi prim-ministrul Iurie Leancă care au avut luni, 5 mai, întrevederi cu reprezentanţii structurilor de forţă pentru a discuta situaţia din ţară în contextul ultimelor evoluţii din regiune.

Oficialii de la Chișinău și-au exprimat îngrijorarea față de degradarea climatului de securitate în regiune ca urmare a escaladării violențelor în Ucraina, se spune într-un comunicat de presă.

Conducerea Republicii Moldova exprimă condoleanțe profunde întregului popor ucrainean, familiilor și apropiaților victimelor evenimentelor tragice din orașele Odessa, Slaveansk și alte localități din Ucraina, soldate cu moartea a zeci de persoane.

Republica Moldova reconfirmă sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și își exprimă încrederea că eforturile depuse de autoritățile ucrainene și de actorii internaționali vor duce la aplanarea tensiunilor și instaurării ordinii constituționale, păcii și securității în țara vecină, se mai arată în comunicatul citat.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

frontiera , Moldova , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
2717 locuitori

Popeasca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Popeasca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2717 oameni. Satul Popeasca a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.