05 june 2014, 10:19 Moldovan reality views 8804
Situaţia de la frontiera cu Ucraina supravegheată la maxim
Photo: trm.md
05 june 2014, 10:19 Moldovan reality views 8804

Situaţia de la frontiera cu Ucraina supravegheată la maxim

Instituţiilor de ordine sînt solicitate să supravegheze cu maximă atenţie situaţia de la frontieră şi să asigure ordinea publică în interiorul ţării. Solicitarea vine de la preşedintele Nicolae Timofti, speackerul Igor Corman şi prim-ministrul Iurie Leancă care au avut luni, 5 mai, întrevederi cu reprezentanţii structurilor de forţă pentru a discuta situaţia din ţară în contextul ultimelor evoluţii din regiune.

Oficialii de la Chișinău și-au exprimat îngrijorarea față de degradarea climatului de securitate în regiune ca urmare a escaladării violențelor în Ucraina, se spune într-un comunicat de presă.

Conducerea Republicii Moldova exprimă condoleanțe profunde întregului popor ucrainean, familiilor și apropiaților victimelor evenimentelor tragice din orașele Odessa, Slaveansk și alte localități din Ucraina, soldate cu moartea a zeci de persoane.

Republica Moldova reconfirmă sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și își exprimă încrederea că eforturile depuse de autoritățile ucrainene și de actorii internaționali vor duce la aplanarea tensiunilor și instaurării ordinii constituționale, păcii și securității în țara vecină, se mai arată în comunicatul citat.

Source: trm.md

Keywords:

frontiera , Moldova , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.