28 mai 2014, 15:57 Realitatea moldovenească views 10789
Moldovenii se bucură de o recoltă record  de căpşuni
Foto: ro.all.biz
28 mai 2014, 15:57 Realitatea moldovenească views 10789

Moldovenii se bucură de o recoltă record de căpşuni

Preţul căpşunilor în acest an va fi mai mic decît anul trecut, iar recolta mai bogată. Declaraţii în acest sens au fost făcute astăzi de Gheorghe Uncu, producător agricol din Criuleni, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Uncu, scăderea preţurilor se datorează unei roade mai bogate de căpşuni din acest an, dar şi importului de aceste fructe proaspete.

„Anul curent preţurile la căpşuni sunt cu 40% mai mici decît anul trecut şi variază între 18-36 de lei pentru un kilogram. Totodată, graţie condiţiilor meteo favorabile, recolta este mai mare şi constituie 15 tone de căpşuni la hectar", a explicat Uncu.

Prezent pe plantaţia de căpşuni a lui Gheorghe Uncu, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a afirmat că guvernul încurajează agricultorii autohtoni prin diverse programe de subvenţionare să investească în culturile cu valoare adăugată, cum ar fi căpşunii, pomuşoarele sau pomii fructiferi.

„Aceste culturi ne permit să creăm noi locuri de muncă, iar cererea la aceste fructe este una înaltă pe piaţa internă", a menţionat ministrul.

Plantaţia de căpşuni a fermierului Gheorghe Uncu se extinde pe o suprafaţă de opt hectare, pe care lucrează în prezent circa 150 de persoane. Acestea sînt angajate sezonier fiind plătite cu cîte 120 de lei pe zi. În Republica Moldova sînt înregistraţi zece producători de căpşuni.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , agricultura , fructe si legume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
2507 locuitori

Fundul Galbenei este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fundul Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Hîncești și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2507 oameni. Satul Fundul Galbenei a fost menționat documentar în anul 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.