28 may 2014, 15:57 Moldovan reality views 10812
Moldovenii se bucură de o recoltă record  de căpşuni
Photo: ro.all.biz
28 may 2014, 15:57 Moldovan reality views 10812

Moldovenii se bucură de o recoltă record de căpşuni

Preţul căpşunilor în acest an va fi mai mic decît anul trecut, iar recolta mai bogată. Declaraţii în acest sens au fost făcute astăzi de Gheorghe Uncu, producător agricol din Criuleni, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Uncu, scăderea preţurilor se datorează unei roade mai bogate de căpşuni din acest an, dar şi importului de aceste fructe proaspete.

„Anul curent preţurile la căpşuni sunt cu 40% mai mici decît anul trecut şi variază între 18-36 de lei pentru un kilogram. Totodată, graţie condiţiilor meteo favorabile, recolta este mai mare şi constituie 15 tone de căpşuni la hectar", a explicat Uncu.

Prezent pe plantaţia de căpşuni a lui Gheorghe Uncu, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a afirmat că guvernul încurajează agricultorii autohtoni prin diverse programe de subvenţionare să investească în culturile cu valoare adăugată, cum ar fi căpşunii, pomuşoarele sau pomii fructiferi.

„Aceste culturi ne permit să creăm noi locuri de muncă, iar cererea la aceste fructe este una înaltă pe piaţa internă", a menţionat ministrul.

Plantaţia de căpşuni a fermierului Gheorghe Uncu se extinde pe o suprafaţă de opt hectare, pe care lucrează în prezent circa 150 de persoane. Acestea sînt angajate sezonier fiind plătite cu cîte 120 de lei pe zi. În Republica Moldova sînt înregistraţi zece producători de căpşuni.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1883 locuitori

Svetlîi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexeevca și Svetlîi. Localitatea se află la distanța de 30 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Svetlîi a fost menționat documentar în anul 1913 cu denumirea Denevița Nouă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.