09 iunie 2014, 14:21 Realitatea moldovenească views 5552
09 iunie 2014, 14:21 Realitatea moldovenească views 5552

Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti facilitează diversificarea exporturilor moldoveneşti


Foto: Moldopres

Fluxul de exporturi prin Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti este în continuă creştere. În primele cinci luni ale anului 2014 prin port au fost exportate 140 000 tone de produse cerealiere, seminţe de floarea soarelui, precum şi 49 000 tone de ulei vegetal, informează MOLDPRES cu referire la un comunicat al întreprinderii.

Mărfurile au fost expediate din port, cu nave maritime, direct în ţările bazinului Mării Mediteraneene. În acelaşi timp, companiile din Moldova au exportat şi mărfuri containerizate, aproximativ 500 containere maritime, destinaţiile principale fiind Asia, SUA şi UE.

Gama de mărfuri exportate pe mare în containere a constituit produse cerealiere, seminţe de floarea soarelui, vin, băuturi spirtoase tari, textile, zahăr, maşinărie şi echipamente, metal, nuci, produse electronice şi confecţii din lemn.

Danube Logistics, investitorul general şi operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti, a comunicat în cadrul Forumului Exportatorilor Moldova Business Week că exportatorii continuă să beneficieze de tarife favorabile la exportul de mărfuri din Moldova, în containere maritime, prin Portul Giurgiuleşti. În special, pentru companiile din Moldova continuă să fie atractive tarifele la export către pieţele asiatice.

Pentru transbordarea fructelor şi legumelor, produselor lactate şi a altor bunuri care necesită.

Sursa: MOLDPRES

Cuvinte cheie:

Moldova , export , dezvoltare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
451 locuitori

Unchiteşti este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la km de 152 Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 451 de oameni. Satul Unchitești a fost menționat documentar în anul 1483.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.