30 iulie 2014, 11:00 Realitatea moldovenească views 12568
Expert rus: Federația Rusă nu are intenția de a recunoaște Transnistria
Foto: unimedia.info
30 iulie 2014, 11:00 Realitatea moldovenească views 12568

Expert rus: Federația Rusă nu are intenția de a recunoaște Transnistria

Federația Rusă nu are intenția de a recunoaște Transnistria, însă, în cazul schimbării radicale a status quo-ului este posibil orice. De această părere este politologul rus, Serghei Markedonov, exprimată într-un interviu pentru newsarmenia.ru.

„Rusia nu are astfel de intenții, o astfel de dorință, pentru că asta ar complica situația. Cu toate acestea, în cazul în care va fi o schimbare radicală a status quo-ului contrară intereselor Rusiei, este posibil orice", a declarat Markedonov.

Potrivit acestuia, la etapa actuală există un format stabilit care de bine de rău funcționează, iar Moscova nu este interesată să-l schimbe.

Totodată, expertul a subliniat că Moscova așteaptă rezultatele alegerilor din Republica Moldova, în special cine va veni la putere: adepții unor presiuni mai dure asupra Transnistriei, sau adepții unor acțiuni mai pragmatice. „Și, desigur, va avea influență situația generală în jurul Ucrainei. În concluzie, aș spune: dacă nu va exista o schimbare bruscă a status quo-ul, puțin probabil ca Moscova să întreprindă ceva pe vectorul transnistrean", a mai spus Markedonov.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Transnistria , Moldova , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.