06 octombrie 2011, 11:14 Realitatea moldovenească views 4403
06 octombrie 2011, 11:14 Realitatea moldovenească views 4403

Fost ambasador moldovean, decorat de președintele Italiei

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Italia, Nicolae Dudău a fost decorat de către Președintele Italiei cu ordinul „Steaua Solidarității Italiene” (Stella della Solidarieta) în grad de Mare Ofițer. Distincţia a fost acordată pentru activitatea desfășurată în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Republica Italiană.

Potrivit Comisiei Politică Externă şi Integrare Europeană a Parlamentului Republicii Moldova, ceremonia de decorare a avut loc la sediul Ambasadei Italiei în Republica Moldova. Înalta distincție a fost înmânată de către Ambasadorul Italiei la Chișinău Stefano De Leo, în prezența Președintelui Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană a Parlamentului Igor Corman și a reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ordinul „Steaua Solidarității Italiene” este o distincție acordată prin Decretul Președintelui Italiei „pentru merite deosebite în promovarea relaţiilor de prietenie şi cooperare între Italia şi alte ţări”.

Nicolae Dudău a fost Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Italia în perioada 2004-2007, anterior deținînd funcția de Ministru al Afacerilor Externe (2001-2004).

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2486 locuitori

Brăneşti este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Satul Brănești a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.