29 septembrie 2014, 16:20 Realitatea moldovenească views 8277
Reforma transportului public din capitală din nou se amînă
Foto: jurnal.md
29 septembrie 2014, 16:20 Realitatea moldovenească views 8277

Reforma transportului public din capitală din nou se amînă

Microbuzele de pe liniile municipale vor continua să circule pe actualele trasee încă cel puțin două săptămîni. Potrivit Primăriei Chișinău, reforma transportului public a fost din nou amînată din lipsă de autobuze.

„Încă nu am adoptat o decizie. Trebuie să analizăm calitatea unităților de transport. Pînă la 1 octombrie poate vom avea modificate doar 1-2 rute. Însă modificarea în masă va avea loc poate după 10-15 octombrie", a declarat viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu.

La această etapă se elaborează rețeaua pentru autobuze pentru a putea stabili numărul concret de autobuze necesare la linie. Ulterior, autoritățile locale urmează să selecteze compania beneficiară.

„Concursul deocamdată nu a avut loc. Trebuie elaborată rețeaua de autobuze pentru a stabili numărul necesar de unități. Inițial se preconiza pînă la 50 de autobuze. La moment avem patru oferte, circa 45 de autobuze care pot fi antrenate în trafic", a precizat directorul Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea.

Pe de altă parte, șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi, a subliniat că municipalitatea a elaborat deja harta transportului public și că de îndată ce se va face rost de autobuze, noul regulament va intra în vigoare.

Anterior, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, declara că reforma transportului public în capitală va fi implementată începînd cu 1 octombrie curent.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , transport public , reforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
2253 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 27 km de orașul Rîșcani și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.