29 september 2014, 16:20 Moldovan reality views 8240
Reforma transportului public din capitală din nou se amînă
Photo: jurnal.md
29 september 2014, 16:20 Moldovan reality views 8240

Reforma transportului public din capitală din nou se amînă

Microbuzele de pe liniile municipale vor continua să circule pe actualele trasee încă cel puțin două săptămîni. Potrivit Primăriei Chișinău, reforma transportului public a fost din nou amînată din lipsă de autobuze.

„Încă nu am adoptat o decizie. Trebuie să analizăm calitatea unităților de transport. Pînă la 1 octombrie poate vom avea modificate doar 1-2 rute. Însă modificarea în masă va avea loc poate după 10-15 octombrie", a declarat viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu.

La această etapă se elaborează rețeaua pentru autobuze pentru a putea stabili numărul concret de autobuze necesare la linie. Ulterior, autoritățile locale urmează să selecteze compania beneficiară.

„Concursul deocamdată nu a avut loc. Trebuie elaborată rețeaua de autobuze pentru a stabili numărul necesar de unități. Inițial se preconiza pînă la 50 de autobuze. La moment avem patru oferte, circa 45 de autobuze care pot fi antrenate în trafic", a precizat directorul Parcului Urban de Autobuze, Iacob Capcelea.

Pe de altă parte, șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi, a subliniat că municipalitatea a elaborat deja harta transportului public și că de îndată ce se va face rost de autobuze, noul regulament va intra în vigoare.

Anterior, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, declara că reforma transportului public în capitală va fi implementată începînd cu 1 octombrie curent.

Source: jurnal.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
136 locuitori

Gherșunovca este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Gherșunovca alcătuia 136 de oameni în anul 2004. Satul Gherșunovca a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.