16 octombrie 2014, 15:52 Realitatea moldovenească views 13790
Moldovenii cu pașaport românesc și bulgăresc nu vor putea călători fără vize în SUA și Canada
Foto: cwtsavvytraveler.com
16 octombrie 2014, 15:52 Realitatea moldovenească views 13790

Moldovenii cu pașaport românesc și bulgăresc nu vor putea călători fără vize în SUA și Canada

Deocamdată moldovenii cu pașaport românesc și bulgăresc NU vor putea călătorifără vize în SUA și Canada.

Comisia Europeană a respins cererea României şi a altor patru state comunitare de a determina Washingtonul şi Ottawa să relaxeze regimul vizelor.

Motivul: executivul european consideră nu este cel mai potrivit moment pentru a trece la contramăsuri şi a ridica dreptul cetățenilor americani și canadieni de a intra fără viză în statele Uniunii Europene, scrie hotnews, care citează un document european.

Comisia Europeană își justifică decizia prin faptul că s-ar fi înregistrat progrese în negocieri. În februarie, Comisia Europeană a dat un răgaz de șase luni Statelor Unite ale Americii să elimine vizele pentru cinci țări membre ale Uniunii Europene: Polonia, România, Bulgaria, Cipru și Croația. În caz contrar, diplomații americani erau amenințați că ar putea fi nevoiți să ceară vize pentru a intra în UE.

Parlamentul European a votat anul trecut o rezoluţie de modificare a Regulamentului UE privind vizele, prin care se introduce o clauză de reciprocitate care obligă SUA şi Canada să elimine vizele pentru cetățenii care încă mai au nevoie de ele pentru a circula pe continentul nord-american.

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

viza , Canada , SUA , pasaport , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
466 locuitori

Mihăileni este un sat şi comună din raionul Briceni. Comuna Mihăileni se află la o distanță de 24 km de oraşul Briceni, 35 km de staţia de cale ferată Ocniţa și 216 km de Chișinău. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Mihăileni şi Grozniţa. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 466 locuitori. Prima atestare documentară a satului Mihăileni datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.