16 october 2014, 15:52 Moldovan reality views 13814
Moldovenii cu pașaport românesc și bulgăresc nu vor putea călători fără vize în SUA și Canada
Photo: cwtsavvytraveler.com
16 october 2014, 15:52 Moldovan reality views 13814

Moldovenii cu pașaport românesc și bulgăresc nu vor putea călători fără vize în SUA și Canada

Deocamdată moldovenii cu pașaport românesc și bulgăresc NU vor putea călătorifără vize în SUA și Canada.

Comisia Europeană a respins cererea României şi a altor patru state comunitare de a determina Washingtonul şi Ottawa să relaxeze regimul vizelor.

Motivul: executivul european consideră nu este cel mai potrivit moment pentru a trece la contramăsuri şi a ridica dreptul cetățenilor americani și canadieni de a intra fără viză în statele Uniunii Europene, scrie hotnews, care citează un document european.

Comisia Europeană își justifică decizia prin faptul că s-ar fi înregistrat progrese în negocieri. În februarie, Comisia Europeană a dat un răgaz de șase luni Statelor Unite ale Americii să elimine vizele pentru cinci țări membre ale Uniunii Europene: Polonia, România, Bulgaria, Cipru și Croația. În caz contrar, diplomații americani erau amenințați că ar putea fi nevoiți să ceară vize pentru a intra în UE.

Parlamentul European a votat anul trecut o rezoluţie de modificare a Regulamentului UE privind vizele, prin care se introduce o clauză de reciprocitate care obligă SUA şi Canada să elimine vizele pentru cetățenii care încă mai au nevoie de ele pentru a circula pe continentul nord-american.

Source: www.viza.md

Keywords:

viza , Canada , SUA , pasaport , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.