16 decembrie 2014, 14:12 Realitatea moldovenească views 7347
Vinul moldovenesc ar putea ajunge în mai multe oraşe din Japonia
Foto: trm.md
16 decembrie 2014, 14:12 Realitatea moldovenească views 7347

Vinul moldovenesc ar putea ajunge în mai multe oraşe din Japonia

Piaţa comercială din Japonia este una de succes pentru produsele vinicole ale Republicii Moldova, a declarat pentru Radio Moldova Actualităţi, ministrul în exerciţiu al Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov, la întoarcerea sa dintr-o vizită de lucru în Japonia. Aceasta a avut drept scop consolidarea relaţiilor comercial-economice bilaterale şi promovarea producţiei agricole moldoveneşti, inclusiv a vinurilor pe piaţa Japoniei.

Vasile Bumacov a declarat că în Japonia a participat la prezentarea vinurilor din Moldova, a vizitat o reţea de magazine, unde se vând faimoasele vinuri moldoveneşti. Ministrul a mai specificat că a avut întâlniri cu mai mulți oficiali niponi, unde au discutat despre calitatea vinurilor noastre și posibilitatea vinderii acestora în mai multe orașe din Japonia.

Vasile Bumacov spune că dacă Republica Moldova va câștiga simpatia japonezilor și aceștia vor prefera să consume vinurile noastre, atunci jumătate din produsele vitivinicole vor putea fi exportate pe piața acestei țări.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , Japonia , export

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
3044 locuitori

Mileşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Mileşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3044 de oameni. Satul Mileşti a fost menționat documentar în anul 1442.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.