23 decembrie 2014, 10:35 Realitatea moldovenească views 7152
Timofti convoacă de urgență liderii partidelor parlamentare
Foto: oranoua.ro
23 decembrie 2014, 10:35 Realitatea moldovenească views 7152

Timofti convoacă de urgență liderii partidelor parlamentare

Șeful statului, Nicolae Timofti, i-a convocat astăzi pe liderii partidelor parlamentare,pentru a stabili data ședinței de constituire a legislativului. Întâlnirea, programată pentru ora 11:00, va avea loc la Reședința de Stat.

După întrunirea pe care o va avea cu preşedinţii formațiunilor politice care au acces în Parlament, şeful statului urmează să emită un decret în acest sens.Conform Regulamentului Parlamentului, noul Legislativ urmează să se întrunească în cel mult 30 de zile de la alegeri.

După constituirea legală a Parlamentului este ales preşedintele şi vicepreședinții acestuia şi este format Biroul Permanent. Fracțiunile sunt formate în termen de 10 zile de la constituirea legală a Parlamentului şi funcţionează în baza regulamentului propriu.

După consultarea majorităţii parlamentare, șeful statului desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru. Acesta va cere, în termen de 15 zile de la desemnare, încrederea deputaților pentru programul de activitate şi pentru întreaga echipă a Guvernului.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
338 locuitori

Ceapaevca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Drochia și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 338 de oameni. Satul Ceapaevca a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.