02 februarie 2015, 16:04 Realitatea moldovenească views 8987
Dodon: După alegerile locale PCRM va fuziona cu PD
Foto: ipn.md
02 februarie 2015, 16:04 Realitatea moldovenească views 8987

Dodon: După alegerile locale PCRM va fuziona cu PD

Partidul Comuniştilor va dispărea după alegerile locale preconizate pentru vara acestui an deoarece va fi asimilat de către Partidul Democrat, care la moment ar controla peste 60 de mandate din actualul legislativ. Afirmaţia a fost făcută de către preşedintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unui interviu acordat Clubului de presă „Rezonanţa socială",, transmite IPN.

Liderul socialist a precizat că deţine informaţii sigure că există deja nişte înţelegeri în acest sens. „Au hotărât să aştepte alegerile locale, pentru ca PCRM să mai folosească sigla pentru a câştiga nişte sufragii. Iar după aceasta PCRM se ca contopi cu Partidul Democtat", a spus Dodon.

Potrivit preşedintelui PSRM, Partidul Comuniştilor îndeplineşte indicaţiile liderilor din PDM. „PCRM a trişat atunci când a înaintat condiţii privind susţinerea Guvernului. Ei vor vota şi pentru dracu, nu doar pentru Iurie Leancă, numai ca să nu fie alegeri anticipate. Problema este că Voronin nu ştie că nu mai este ce fura în această ţară, că în buget există o gaură de un mlrd şi jumătate de lei, iar din rezervele Băncii Naţionale s-a furat un miliard de dolari", a mai adăugat Dodon.

Deşi susţine că PDM ar controla majoritatea mandatelor din Parlament, liderul PSRM s-a contrazis declarând că asupra sa se fac presiuni pentru a fi găsite voturile necesare pentru votarea unui nou guvern Leancă. „Citarea mea la procuratură face parte din acelaşi scenariu de intimidare a PSRM. Ei au nevoie de voturi pentru investirea Guvernului Leancă şi încearcă să le găsească şi pe la socialişti. De fapt, pe noi nu ne agreează niciuna din formaţiunile politice din Parlament. Ei nu s-au aşteptat ca socialiştii să câştige cele mai multe sufragii, astfel găseau o modalitate de a ne scoate din cursa electorală, la fel cum au procedat cu formaţiunea „Patria", a declarat Igor Dodon.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , PCRM , PDM , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
601 locuitori

Drujba este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Drujba a fost menționat documentar în anul 1662 cu denumirea Tărnuşa.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.