06 februarie 2015, 15:42 Realitatea moldovenească views 10555
Crime descoperite și restante. Raportul poliției pentru 2014 (VIDEO)
Foto: e-stireazilei.ro
06 februarie 2015, 15:42 Realitatea moldovenească views 10555

Crime descoperite și restante. Raportul poliției pentru 2014 (VIDEO)

La doua luni de moartea fostului deputat PLDM Ion Butmalai, politia nu poate spune exact daca a avut loc o crima sau daca deputatul s-a sinucis. Motivul - expertizele inca nu ar fi gata. Un alt caz de rasunet in care investigatiile nu au avansat este omorul din luna iunie a unei casierite din Chisinau. Totusi, politia a prezentat astazi raportul pentru anul 2014 si sustine ca numarul crimelor descoperite a crescut.

Avocata familiei Butmalai, Ana Ursache, sustine ca toate probele necesare pentru expertizare au fost preluate chiar in ziua mortii lui Ion Butmalai si sugereaza ca urmarirea penala este taraganata intentionat. Politia sustine insa ca expertiza medico legala care se efectuiaza de mai bine de 2 luni nu este gata.

Ion BODRUG, SEF IGP: "Nu putem sa ne expunem pana nu vor fi facute toate expertizele. Ca sa avem o expertiza calitativa nu-i putem influienta pe experti si nu le putem pune termeni si nu este intentionat tergiversat."
De asemenea, chiar daca a trecut jumatate de an, politia nu are niciun suspect in dosarul casieritei omorate si jefuite pe strada Negruzzi din capitala.
Ion BODRUG, SEF IGP: "Grupul de lucru infiintat in cadrul urmaririi penale lucreaza. Cu regret nu s-a reusit a fi toate descoperite in 2014."

Totusi au fost si crime rasunatoare care au fost descoperite, spun oamenii legii, cum ar fi atacul de la Metro sau dublul omor de la Hagimus.

Astazi, la prezentarea totalurilor pentru anul 2014, seful Inspectoratului General de Politie a declarat ca numarul crimelor inregistrate a crescut fata de anul 2013 cu mai bine de 10 la suta. Potrivit lui Ion Bodrug, asta nu inseamna ca au fost comise mai multe crime, ci ca politistii au documentat un numar mai mare de infractiuni din cauza ca au devenit mai eficienti dar si din cauza ca oamenii au mai mare incredere in oamenii legii si denunta mai des.

Ion BODRUG, SEF IGP: "Crestearea aceasta poate fi explicata prin sporirea increderii in capactatea politiei de a gestiona aceste situatii cu impact major in evolutia institutiei. Cresterea a avut loc datorita intensificarii activitatii politiei."

In anul 2014 in tara au fost inregistrate aproape 39 de mii de infractiuni, cu 3 500 mai multe decat in anul 2013. Potrivit politiei, crimele grave, deosebit de grave si exceptional de grave constituie 17,38 % din numarul total.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

politia , crima , 2014

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
1007 locuitori

Ocolina este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ţepilova și Ocolina. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Soroca și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Ocolina a fost menționat documentar în anul 1745.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.