11 martie 2015, 17:05 Realitatea moldovenească views 6986
Moldovenii au hotărît să-și încheie mai devreme socotelile cu statul (VIDEO)
11 martie 2015, 17:05 Realitatea moldovenească views 6986

Moldovenii au hotărît să-și încheie mai devreme socotelile cu statul (VIDEO)

Teama de a sta la coadă i-a determinat pe moldoveni să-şi depună mai devreme declaraţiile pe venit în acest an. Fiecare al treilea contribuabil a mers deja la FISC. Mai sunt două săptămâni până la expirarea termenului, iar cei care nu-şi vor onora obligaţiunile riscă amenzi.

Oamenii spun că s-au grăbit să-şi încheie socotelile cu statul. Până acum peste 41 de mii de persoane fizice au depus declaraţiile.

"Anii precedenţi până la 25-27 martie noi primeam 10-15 % din declaraţii. Anul acesta s-a schimbat, la moment deja 30 % declaraţii au fost prezentate" spune şeful de secţie, DAF Râşcani, Alexander Exbiceac.

În acest an contribuabilii îşi pot declara veniturile la orice oficiu fiscal, indiferent de locul de reședință.

Unii recunosc că întâmpină dificultăţi la completarea declaraţiei.

Obligate să depună declaraţii pe venit sunt persoanele fizice care au două sau mai multe locuri de muncă şi un venit anual de peste 27 de mii de lei pe an.

La FISC trebuie să se prezinte şi cei care au vândut proprietăţi sau îşi schimb domiciliul în afară ţării. Cei care nu-şi vor onora obligaţiunile vor fi sancţionaţi.

"Riscă amendă 1000 de lei, dacă au suma spre achitarea impozitului riscă penalitate care constituie 9 procente anuale" mai spune Alexander Exbiceac.

Declaraţiile pot fi depuse şi în format electronic, folosind semnătura mobilă, cea digitală sau buletinul electronic. Termenul limită de declarare a veniturilor este 25 martie.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

venit , declaraţie , moldovenii , impozit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
717 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Orhei şi la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 717 oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.