02 mai 2015, 11:55 Realitatea moldovenească views 8420
Lista locurilor de muncă vacante înregistrate de ANOFM
02 mai 2015, 11:55 Realitatea moldovenească views 8420

Lista locurilor de muncă vacante înregistrate de ANOFM

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) oferă peste 6000 de locuri vacante, dintre care peste 2000 numai în municipiul Chişinău.
 
Pentru persoanele cu studii superioare şi medii de specialitate sunt oferite 1451 locuri de muncă, adică 23% din numărul total. Este vorba despre profesiile: asistent medical, medic specialist, medic generalist, contabil, agent comercial, profesor, inginer, manager în comerţ, inspector de poliţie, casier bancar, grefier, economist etc.
 
Pentru persoanele cu studii medii generale, secundar profesionale şi pentru muncitorii necalificaţi, ANOFM oferă circa 5000 de locuri de muncă, ceea ce reprezintă 77% din numărul total. Printre profesiile solicitate se numără: cusătoreasă, tencuitor, placator, şofer, bucătar, operator, viticultor, vânzător, trăgător, chelner, montator, tractorist, dulgher, electrogazosudor, paznic, hamal, infirmier, măturător etc.
 
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii www.angajat.md.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

munca , Moldova , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
1512 locuitori

Merenii Noi este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Merenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Anenii Noi și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1512 oameni. Satul Merenii Noi a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.