22 iunie 2015, 17:10 Realitatea moldovenească views 9119
Saakașvili: Ucraina e mai săracă decît R. Moldova (video)
Foto: livejournal.com
22 iunie 2015, 17:10 Realitatea moldovenească views 9119

Saakașvili: Ucraina e mai săracă decît R. Moldova (video)

Ucraina este cea mai săracă țară din Europa, mai săracă decât Republica Moldova, dacă analizăm PIB-ul țării, spune noului guvernator al Odesei, Mihail Saakashvili.

„Dacă analizăm PIB-ul țării, vedem că Ucraina este mai săracă decât Republica Moldova, care a fost mai săracă decât Armenia, Albania și Kosovo. Este un dezastru, pentru că dacă vom compara resursele Ucrainei cu resursele altor țări, asta contravine tuturor legilor naturi", a spus oficialul ucrainean, citat de Le Journal du Dimanche.

„Ucraina dispune de resurse naturale, industria funcțională, oameni educați și fermieri fabuloși care ar putea aproviziona întreaga Europă", a continuat Saakashvili.

În viziunea fostului președinte al Georgiei, Ucraina are nevoie de schimbări radicale, care ar putea schimba inclusiv cursul războiului din estul separatist.

„Reformarea eficientă a sistemului și combaterea corupției ar putea schimba cursul de dezvoltare al Ucrainei, chiar și pe filiera războiului din est", a precizat Saakașvili.

Amintim că fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost numit guvernator al regiunii ucrainene Odesa, iar principalul lui scop este să facă ordine în regiunea Odesa și să combată corupția.


Ukraine : assis dans un bus à côté de Mikheil... lejdd

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Ucraina , Europa , tari , sărăcie

Comentarii

 (1)
  • #1 OlegM Răspunde Citează selecţia
    Война страну богаче не делает... Запустите войну в Молдову и страна сразу опустится ниже уровня какого ни будь Зимбабве.....
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
916 locuitori

Ordăşei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ordăşei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de oraşul Teleneşti şi la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916 oameni. Satul Ordășei a fost menționat documentar în anul 1640.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.