22 june 2015, 17:10 Moldovan reality views 9137
Saakașvili: Ucraina e mai săracă decît R. Moldova (video)
Photo: livejournal.com
22 june 2015, 17:10 Moldovan reality views 9137

Saakașvili: Ucraina e mai săracă decît R. Moldova (video)

Ucraina este cea mai săracă țară din Europa, mai săracă decât Republica Moldova, dacă analizăm PIB-ul țării, spune noului guvernator al Odesei, Mihail Saakashvili.

„Dacă analizăm PIB-ul țării, vedem că Ucraina este mai săracă decât Republica Moldova, care a fost mai săracă decât Armenia, Albania și Kosovo. Este un dezastru, pentru că dacă vom compara resursele Ucrainei cu resursele altor țări, asta contravine tuturor legilor naturi", a spus oficialul ucrainean, citat de Le Journal du Dimanche.

„Ucraina dispune de resurse naturale, industria funcțională, oameni educați și fermieri fabuloși care ar putea aproviziona întreaga Europă", a continuat Saakashvili.

În viziunea fostului președinte al Georgiei, Ucraina are nevoie de schimbări radicale, care ar putea schimba inclusiv cursul războiului din estul separatist.

„Reformarea eficientă a sistemului și combaterea corupției ar putea schimba cursul de dezvoltare al Ucrainei, chiar și pe filiera războiului din est", a precizat Saakașvili.

Amintim că fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a fost numit guvernator al regiunii ucrainene Odesa, iar principalul lui scop este să facă ordine în regiunea Odesa și să combată corupția.


Ukraine : assis dans un bus à côté de Mikheil... lejdd

Source: independent.md

Keywords:

Moldova , Ucraina , Europa , tari , sărăcie

Comments

 (1)
  • #1 OlegM Reply Quote selected
    Война страну богаче не делает... Запустите войну в Молдову и страна сразу опустится ниже уровня какого ни будь Зимбабве.....
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.