14 iulie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 6882
24 de mii de moldoveni sînt în căutarea unui serviciu
Foto: facebook.com
14 iulie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 6882

24 de mii de moldoveni sînt în căutarea unui serviciu

Numai în prima jumătate a acestui an, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) s-au înregistrat peste 24 de mii de persoane care sunt în căutarea unui serviciu, un număr cu 20 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului precedent. Cel mai greu le este celor cu studii superioare, care nu acceptă orice condiţii de muncă, relatează Mesager.

Alții însă, nu se plâng, sunt gata să treacă peste faptul că au o anumită specializare și să muncească în orice alt domeniu, important e să fie bine plătit.

Lunar, la ANOFM se adresează câte 2-3 mii de oameni care sunt în căutarea unui serviciu. Este un număr destul de mic, potrivit celor de la Agenţie, şi asta pentru că practic în fiecare lună ei sunt dispuşi să propună câte 7-8 mii locuri de muncă vacante.

„Nivelul de informare întotdeauna lasă de dorit. Ar fi bine ca cetățenii să fie și ei mai cointeresați să afle mai multe despre o instituție de stat care le oferă sprijin la angajarea în câmpul muncii", afirmă Valentina Lungu, șefa Direcției implementarea politicilor de ocupare a forţei de muncă.

Potrivit datelor ANOFM, în luna iunie s-au înregistrat peste 3300 de șomeri, dintre care aproximativ 2300 au fost angajați în câmpul muncii.

Sursa: www.trm.md

Cuvinte cheie:

munca , Moldova , moldovenii , statistica , somaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
61 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Hănăsenii Noi, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 61 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.