30 iulie 2015, 11:43 Realitatea moldovenească views 6442
Creatoarea brandului autohton „Kheops” pleacă din țară
Foto: moldova-today.com
30 iulie 2015, 11:43 Realitatea moldovenească views 6442

Creatoarea brandului autohton „Kheops” pleacă din țară

Victoria Cocieru, creatoarea brandului autohton „Kheops", pleacă în Statele Unite ale Americii, iar magazinul pe care îl deținea va fi închis, informează NOI.md.

Într-un interviu acordat portalului allfun.md, Victoria Cocieru a mărturisit că a obținut viza de plecare în SUA prin intermediul programului „Green Card". Creatoarea va închide magazinul pe care îl deținea împreună cu partenerul de afaceri și logodnicul său, Dan Pînzaru. „Mi-am dorit foarte mult să las magazinul să lucreze. Îmi făceam planuri că voi găsi aici pe cineva, că voi trimite schițele din State și voi discuta prin internet cu croitoresele de aici. Dar, într-un final, mi-am dar seama că procesul creativ și așa este unul special și unele lucruri sînt greu de coordonat de pe loc, nu tocmai la distanță. Magazinul îl vom vinde și vom închide afacerea", a declarat Victoria Cocieru.

Designerul autohton spune că își dorea de multă vreme să plece peste hotarele țării în căutarea unor condiții de trai mai bune și pentru a se realiza pe plan profesional: „Plec din țară, fiindcă în Moldova nu îmi voi putea realiza toate planurile. Eu sînt o visătoare, eu vreau foarte multe. În plus, cînd am trecut de la statutul de simplu cetățean la persoană juridică, am simțit pe propria piele cît de tare ne afectează guvernarea. Impozitele se schimbă de la o zi la alta, iar adesea profitul zilnic nu îți ajunge să acoperi măcar cheltuielile pentru impozite".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , designer , Moldova , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1221 locuitori

Camenca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brînzeni, Buteşti, Moleşti, și Camenca. Localitatea se afla la distanţa de 15 km de orașul Glodeni şi la 190 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1221 de oameni. Satul Camenca a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.