07 septembrie 2015, 14:31 Realitatea moldovenească views 6537
Protestul din PMAN, reflectat în presa internațională
07 septembrie 2015, 14:31 Realitatea moldovenească views 6537

Protestul din PMAN, reflectat în presa internațională

Protestul de amploare de la Chişinău a fost reflectat și în presa internațională. Potrivit lifenews.ru, în Capitală a avut loc cea mai mare manifestație organizată în ultimii 20 de ani la care au participat peste 100 de mii de oameni.

Un alt portal rus, gazeta.ru, scrie că premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, își cere scuze de la cetățeni pentru că au ajuns să protesteze. Într-un alt articol, jurnaliștii amintesc că manifestanții vor instala corturi în centrul Capitalei până când autoritățile nu vor răspunde revendicărilor.

Ria.ru publică o știre cu titlul: „Manifestanții protestului din Moldova cer demisia președintelui". Unian.net anunță că manifestanții de la Chișinău cer alegeri anticipate. „Solicităm să fie organizate alegeri anticipate până pe 16 martie 2016. De asemenea, cerem demisia președintelui, Nicolae Timofti", a mai adăugat sursa.

Reuters a relatat într-un articol despre cel mai mare protest stradal din istoria Republicii Moldova. În știre se menționează că oamenii luptă împotriva guvernului corupt.

Presa de peste Prut a fost cu ochii pe evenimentele care s-au desfășurat la Chișinău. „Un miting al nemulţumirii basarabenilor faţă de corupţie şi incompetenţa partidelor", titrează romanialibera.ro.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Chisinau , protest , mass-media

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1635
Populația:
2499 locuitori

Scorţeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Scorţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 45 km de oraşul Teleneşti şi la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2499 de oameni. Satul Scorțeni a fost menționat documentar în anul 1635.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.