10 septembrie 2015, 14:11 Realitatea moldovenească views 5329
Întrevederea dintre Streleț și protestatari, fără rezultat
10 septembrie 2015, 14:11 Realitatea moldovenească views 5329

Întrevederea dintre Streleț și protestatari, fără rezultat

Reprezentanții Guvernului și cei ai Platformei „DA" nu au putut ajunge la un consens în cadrul primelor negocieri desfășurate astăzi. În timp ce Valeriu Streleț a declarat că nu-și va prezenta demisia decît în cazul în care Parlamentul își va retrage suportul politic, membrii Platformei au menționat că dezideratele lor nu pot fi negociate, informează NOI.md.

„Prea complicate problemele, prea grave ar fi urmările dacă aceste probleme ar fi lăsate de izbeliște, asta ar duce la o criză sistemică interminabilă. O eventuală demisie ar constitui un act de trădare în raport cu cei 729 de mii de cetățeni care au votat la 30 noiembrie 2014 pentru partidele din AIE. Totodată, prea multe forțe ostile așteaptă o destabilizare a situației și vidul de putere, pentru a putea deturna țara de la cursul său strategic de integrare europeană", a precizat Valeriu Streleț.

La rîndul său, unul dintre liderii grupului de contact al protestatarilor, Andrei Năstase, le-a sugerat autorităților să nu inventeze tot felul de sperietori, pentru a-i determina pe manifestanți să renunțe la cerințele lor.

„Dezideratele proclamației nu se discută, ele trebuie pur și simplu implementate pas cu pas, ierarhia lor noi o putem discuta. Da, țara are nevoie de guvernare, trebuie păstrată într-o limită de stabilite măcar sub un anumit aspect, pentru că de stabilitate economică deja nu poate fi vorba, dar rugămintea noastră este să nu ne speriați cu instabilități geopolitice și de altă natură. Noi am trecut peste această barieră", a menționat Năstase.

La ora 15.00, activiștii urmează să se întîlnească cu președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Streleț , protest , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
259 locuitori

Andreevca este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 259 de oameni. Satul Andreevca a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.