17 septembrie 2015, 16:07 Realitatea moldovenească views 7336
200 de voluntari din toate raioanele Moldovei vor fi instruiți să acorde asistență persoanelor vîrstnice
17 septembrie 2015, 16:07 Realitatea moldovenească views 7336

200 de voluntari din toate raioanele Moldovei vor fi instruiți să acorde asistență persoanelor vîrstnice

200 de persoane din toate raioanele Moldovei vor fi instruite să acorde asistență oamenilor în etate în cadrul proiectului „Pregătirea voluntarilor în domeniul îngrijirii la domiciliu". Acesta va fi realizat de Asociația obștească HOMECARE, cu suportul financiar al Ambasadei Cehiei în Republica Moldova.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Cehiei în Republica Moldova, Jaromir Kvapil, a spus miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că voluntarii vor fi instruiți și vor activa la centrele de îngrijire socială la domiciliu, adăugînd că „în Moldova deja au fost deschise șase centre similare și în viitorul apropiat se prevede să se deschidă încă două".

„Bugetul programului este de circa 14 mii de euro. Este un proiect mic, dar deosebit de important. Pe viitor sperăm să deschidem încă cîteva centre de asistență socială în Transnistria", a spus diplomatul.

Ambasadorul și-a exprimat regretul că mulți cetățeni ai Republici Moldova migrează în alte țări, pe cînd aici rămîn singuri oamenii în etate, care au nevoie de îngrijire. El a adăugat că „Cehia întotdeauna va ajuta Moldova acolo unde este posibil".

Fostul ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, deputata Valentina Buliga a spus că organizația HOMECARE întotdeauna s-a remarcat prin deschidere, idei inovaționale și profesionalism. Buliga a adus Cehiei mulțumiri pentru asistența acordată persoanelor vîrstnice din Moldova.

Viceministrul Sănătății, Gheorghe Țurcanu, a comunicat că „în viitor voluntarii vor avea posibilitatea de a ajunge în Corpul Păcii".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , voluntari , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
199 locuitori

Сărpineanca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Cărpineanca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.