22 septembrie 2015, 14:17 Realitatea moldovenească views 5037
Khachatryan: Misiunea FMI se va afla în Moldova pînă la 6 octombrie
22 septembrie 2015, 14:17 Realitatea moldovenească views 5037

Khachatryan: Misiunea FMI se va afla în Moldova pînă la 6 octombrie

Reprezentanța oficială a FMI în Moldova a confirmat oficial că Misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI), în frunte cu Ivanna Vladkova-Hollar, va sosi astăzi în Moldova. Vizita va dura de la 22 septembrie pînă la 6 octombrie, relatează NOI.md.

După cum se menționează în declarația pentru presă a reprezentantului permanent al FMI în Moldova, Armine Khachatryan, Misiunea FMI va efectua o vizită de lucru în Moldova în cadrul pregătirilor către consultările periodice din 2015, în conformitate cu Articolul IV din Statutul FMI, precum și va iniția dezbaterea politicilor care ar putea servi drept bază pentru programul susținut de FMI.

De menționat că, în conformitate cu Articolul IV din Statutul FMI, anual (de regulă) se susțin consultări bilaterale cu toate țările-membre. Misiunea FMI sosește în țară pentru a colecta datele de ordin economic și financiar și a discuta cu autoritățile progresul economic și politicile promovate. După revenirea în cartierul general, angajații FMI elaborează un raport, care este documentul principal prezentat spre examinare Consiliului Executiv.

Anterior, prim-ministrul Moldovei, Valeriu Streleț, și-a exprimat speranța că pînă la încheierea activității Misiunii FMI în Moldova, la 6 octombrie, autoritățile vor reuși să semneze noul Memorandum de înțelegere, ceea ce va permite deblocarea finanțării externe a țării din partea altor donatori externi și partenerilor de dezvoltare – a Uniunii Europene, Băncii Mondiale etc.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Streleț , FMI , misiune , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
928 locuitori

Stoicani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stoicani și Soloneţ. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 140 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 928 de oameni. Satul Stoicani a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.