06 octombrie 2015, 11:02 Realitatea moldovenească views 6802
Cele mai mari investiţii în Moldova au fost făcute în sectorul Energie electrică şi termică, gaze şi apă
06 octombrie 2015, 11:02 Realitatea moldovenească views 6802

Cele mai mari investiţii în Moldova au fost făcute în sectorul Energie electrică şi termică, gaze şi apă

Cele mai mari investiţii în Republica Moldova au fost făcute în sectorul Energie electrică şi termică, gaze şi apă. În 2014, valoarea acestora se ridica la 955 milioane de dolari, în creştere cu nouă milioane de dolari faţă de anul precedent, relatează Mesager.

Potrivit datelor publicate de Banca Naţională, economia naţională a înregistrat anul trecut investiţii de peste trei miliarde de dolari, mai puţin cu peste zece milioane, faţă de ultimii trei ani.

Pe locul doi în clasamentul sectoarelor care beneficiază de cele mai mari investiţii se află Industria prelucrătoare, cu 565 de milioane de dolari, cu peste 100 de milioane de dolari, mai puţin. În schimb, în sectorul Activităţilor financiare, investiţiile directe sunt în creştere cu aproape 38 de milioane, înregistrând cifra de 437 de milioane de dolari americani.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

investiţii , gaz , apa , energie electrică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.