12 noiembrie 2015, 11:34 Realitatea moldovenească views 4479
Fule: Nu cumva UE e folosită ca alibi de către politicienii moldoveni?
12 noiembrie 2015, 11:34 Realitatea moldovenească views 4479

Fule: Nu cumva UE e folosită ca alibi de către politicienii moldoveni?

Fostul comisar UE pentru extindere și politică de vecinătate Stefan Fule susține că noul guvern de la Chișinău trebuie să fie unul pro-reforme și pro-Moldova. Declarația a fost făcut de Fule, după ce a fost întrebat de democratul Dumitru Diacov cum poate fi depășită criza politică, notează NOI.md.

„Nu sînt aici că să le ofer politicienilor moldoveni sfaturi, dar am o remarcă. Am auzit că se vorbește despre necesitatea creării unui guvern proeuropean. Ați putea să-mi explicați ce înseamnă asta? Cum definiți un guvern proeuropean? Unii dintre noi, venind la voi în țară, văzînd atît de multe drapele europene, începem să ne întrebăm dacă nu cumva sîntem folosiți ca alibi pentru un set de politici care nu au nicio legătură cu Uniunea Europeană", a subliniat Fule.

Diplomatul ceh a menționat că, indiferent care va fi deznodămîntul actualei crize politice cu care se confruntă țara, noul guvern „trebuie să fie unul pro-Moldova, pro-reforme și pentru implementarea Acordului de asociere la UE". „Dacă noul guvern își va centra atenția pe aceste aspecte, voi fi mai mult decît fericit", a punctat fostul comisar european.

La rîndul său, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat că, deși majoritatea deputaților optează pentru integrarea europeană, aceștia nu reușesc să formeze o coaliție.

„Tragedia este că între partidele care formează această majoritate există un soi de antagonism. Sîntem în această dilemă: problemele Republici Moldova sînt provocările interne sau contextul regional? Alegeri anticipate sau mai multă minte partidelor democratice ca să depășească aceste animozități?", a întrebat Diacov.

Precizăm că dezbaterile au avut loc în cadrul seminarului Rose-Roth al Adunării Parlamentare a NATO, desfășurat în aceste zile la Chișinău.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

UE , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
5447 locuitori

Hîrbovăţ este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Hîrbovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 5447 de oameni. Satul Hîrbovăț este menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.