26 noiembrie 2015, 16:30 Realitatea moldovenească views 21973
Persoanele fizice nu vor mai putea purta uniforme militare în locuri publice
26 noiembrie 2015, 16:30 Realitatea moldovenească views 21973

Persoanele fizice nu vor mai putea purta uniforme militare în locuri publice

Purtarea uniformei similare celei militare, de camuflaj, de către persoane fizice în locurile publice a fost interzisă de către Parlament. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, 26 noiembrie, în prima lectură.

Unul dintre autorii proiectului, Veaceslav Untilă, a declarat că scopul principal al proiectului este de a stopa apariţia forţelor paramilitare în Republica Moldova. Potrivit lui, necesitatea elaborării proiectului a fost condiţionată de faptul că tot mai frecvent se constată cazurile de purtare nejustificată şi în afara cadrului legal al uniformei similare celei militare de către persoane fizice care nu au acest drept.

Proiectul interzice purtarea uniformei similare celei militare, de camuflaj, de către persoane fizice în locurile publice, cu excepţia zilelor de sărbătoare cum ar fi data de 2 martie, 27 august sau altele. Odată cu intrarea în vigoare a legii, nerespectarea va fi sancţionată cu o amendă cuprinsă între 100 şi 150 de unităţi convenţionale, echivalentul a 2000 şi 3000 de lei.

Proiectul aprobat în prima lectură urmează a fi completat în comisii cu mai multe amendamente, iar ulterior supus votului în lectură finală.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

uniforma , militari , haine , parlament

Comentarii

 (2)
  • #2 maria Răspunde Citează selecţia
    Многие носят удобные камуфляжные куртку и брюки, которые массово продаются и купить не проблема, если парламент запретит носить эту амуницию, то будут штрафы и инценденты( не у всех есть во что переодеться).Допустим в поле я ношу камуфляж, а вошел в село то надо снять иначе штраф.Бюджет будет пополнятся, молодец парламент,думай ещё как за наш счёт улучшить наше же благосостояние.
  • #1 vladimir Răspunde Citează selecţia
     Какой у нас замечательный парламент! Этот" законопроект"самый необходимый для решения экономического кризиса . Какие они ТУПОРЫЛЫЕ БАРАНЫ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.