02 decembrie 2015, 10:10 Realitatea moldovenească views 6210
Cîte localităţi nu au curent electric la această oră
02 decembrie 2015, 10:10 Realitatea moldovenească views 6210

Cîte localităţi nu au curent electric la această oră

Potrivit DSE, la această oră mai rămân parţial deconectate de la energia electrică 27 localităţi din 10 raioane. Fără curent sunt sate din raioanele Criuleni, Străşeni, Orhei, Teleneşti, Hînceşti, Călăraşi, Nisporeni, Anenii Noi, Cimişlia şi Ştefan Vodă.

Furtuna a făcut prăpăd în mai multe raioane din țară. Zeci de copaci au fost doborâţi, iar acoperişurile unor clădiri au fost distruse. 27 de localităţi din 10 raioane au rămas parţial fără curent.

Codul Galben de ploi şi vânt puternic, emis acum două zile de meteorologi, expiră abia astăzi seară.

Şcoala din satul Ţibirica, raionul Călăraşi, a rămas fără acoperiş. Vântul a smuls 300 de metri de foi de ardezie.

"O să cerem ajutor de Guvern, de la fondul de rezervă. Acoperişul ăasta a fost făcut in 93, iar scoala a fost data în exploatare in 88. Din 93 el a mai fost afectat de vânturi puternice, dar acum nu a mai rezistat", a declarat primarul comunei Ţibirica, Iacob Proscurov.

Şi acoperişul grădiniţei din satul Bravicea a fost deteriorat. Autorităţile spun că au nevoie de aproape 60.000 de lei pentru reparaţii.

"În urma vântului puternic s-au luat vreo 60 de listuri de ardezie de la blocul de la intrare şi s-au spart 2 geamuri", a declarat directorul grădiniţei din Bravicea, Parascovia Vulpe.

Furtuna a provocat pagube și în localitatea Țînțăreni din Anenii Noi, dar și în satele Ursoaia și Tănătari din raionul Căuşeni, unde mai multe acoperișuri ale caselor au fost distruse, iar unele fire electrice au fost rupte.

Vântul puternic a doborât trei copaci şi fire de electricitate și pe traseul Bălţi-Soroca.

În municipiul Bălţi, un copac smuls din rădăcini a căzut peste gardul cimitirului vechi.

În Capitală, 35 de copaci au fost doborâţi de vânt.

Pe strada Albişoara, s-a prăbuşit un panou publicitar. Panoul are o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi. Este din metal şi cântăreşte aproape jumătate de tonă.

Meteorologii anunţă că şi astăzi se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 90 de kilometri pe oră.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

vînt , energie electrică , lumina , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
936 locuitori

Enichioi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Enichioi, Floricica, Bobocica, Ţolica. Satul Enichioi este situat pe Valea Enichioiului, la distanța de 37 km de oraşul Cantemir şi la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 936 locuitori. Satul Enichioi a fost atestat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.