04 decembrie 2015, 15:49 Realitatea moldovenească views 6555
Poșta Moldovei a lansat serviciul de livrare a trimiterilor poștale
04 decembrie 2015, 15:49 Realitatea moldovenească views 6555

Poșta Moldovei a lansat serviciul de livrare a trimiterilor poștale

Întreprinderea de Stat "Poșta Moldovei" a lansat astăzi, în premieră, serviciul de livrare a trimiterilor poștale prin intermediul rețelei de Post Terminale.

Serviciul Post-terminal este un sistem automatizat prevăzut pentru recepționarea și distribuirea trimiterilor poștale, care are integrate mai multe celule de diferită capacitate și un soft ce permite automatizarea întregului proces de livrare a coletelor atît naționale, cît și celor internaționale.

Pentru a beneficia de acest serviciu persoanele vor trebui să-și creeze un cont pe site-ul www.pt.md și să completeze profilul cu date personale. Apoi, vor alege un Post Terminal unde doresc să fie trimis pachetul.

Coletul va sosi la una din filialele Poștei Moldovei, iar curierul va expedia acest pachet la terminalul menționat de client. După încheierea acestei proceduri, persoana beneficiară va primi un mesaj pe telefonul mobil și va putea retrage coletul. Achitarea serviciilor se va face pe contul personal creat sau în momentul ridicării pachetului direct la terminal.

Potrivit directorului general al ÎS "Poșta Moldovei", Serghei Nastas, "serviciul Post-terminal este o modalitate inedită de recepționare a trimiterilor poștale fără a sta în rînd la ghișeele întreprinderii și are menirea de a oferi cetățenilor confort și rapiditate la ridicarea coletelor".

În prezent, Poșta Moldovei are instalate două astfel de terminale, unul pe strada Piața Gării nr. 3, iar altul pe bulevardul Dacia nr. 34, din Chișinău. Costul acestor două terminale este estimate la circa 400 de mii de lei.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

posta , servicii , lansare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
17 locuitori

Bruslachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Bruslachi alcătuia 17 oameni în anul 1997. Satul Bruslachi a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.