29 decembrie 2015, 09:36 Realitatea moldovenească views 5406
Cît cheltuie moldovenii pentru alimentație
29 decembrie 2015, 09:36 Realitatea moldovenească views 5406

Cît cheltuie moldovenii pentru alimentație

Republica Moldova ocupă locul doi în Europa după cheltuielile cetățenilor pentru produsele alimentare cu un indice de 43,8%. Potrivit noului rating privind cheltuielile pentru alimentație în țările europene, elaborat de experții de la „RIA Rating", anul trecut Moldova ocupa în această listă locul trei cu indicele 42,8%. Această poziție se explică în mare parte prin veniturile medii mici ale cetățenilor Moldovei, nu prin cultul mîncării sau excesul în alimentație.

Conform studiului, cele mai mari cheltuieli pentru produsele alimentare (inclusiv băuturile răcoritoare) sînt înregistrate în Ucraina, unde o familie medie cheltuie în acest scop 56,5% din veniturile sale. Locul trei în Europa la acest capitol este ocupat de Kazahstan cu un indice de 42,2%.

Cele mai mici cheltuieli pentru alimentație tradițional sînt înregistrate în Luxembourg – unul din cele mai prospere state europene. Cheltuielile unei familii medii din Luxembourg pentru produsele alimentare au constituit doar 8,7% din cheltuielile de consum. În Olanda pentru alimentație cheltuielile se cirfrează la 10% din venituri, în Marea Britanie – 11%, în Danemarca – 11,5%, în Norvegia și Elveția – cîte 11,8%. În Rusia acest indice constituie 28,5%.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

rating , alimentatie , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
434 locuitori

Constantineşti este un sat din cadrul comunei Goteşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 434 de oameni. Satul Constantineşti a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.