02 ianuarie 2016, 13:00 Realitatea moldovenească views 5709
Aşteptările moldovenilor de la anul 2016
02 ianuarie 2016, 13:00 Realitatea moldovenească views 5709

Aşteptările moldovenilor de la anul 2016

Pentru mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova anul 2015 a fost un an destul de dificil, din punct de vedere al nivelului de trai, de aceea, bunăstarea familiei şi un loc de muncă se află printre priorităţi în 2016, relatează Mesager.

Pentru mulţi moldoveni, anul care s-a scurs a fost plin de greutăţi, în special, din cauza sărăciei. „Trăim rău în Moldova pentru că nu sunt posturi de muncă ca lumea, toți pleacă peste hotare, și în rest, totul e scump", a spus un bărbat.

Totuşi, există şi optimişti, care se declară mulţumiţi de anul care a trecut. „Pentru mine a fost un an destul de bun, eu nu am fost în țară pur și simplu. În Moldova nu știu cum a fost, dar pentru mine a fost normal", a afirmat un alt bărbat.

„Pentru mine a fost un an frumos, pentru că am fost promovată în cariera pe care o am, și în general eu cred că, cei care spun că a fost un an greu, trebuie în tot să găsești ceva pozitiv, că altfel ești prea trist", a menționat o femeie.

Deşi speră că anul 2016 va fi mai bun decât 2015, oamenii sunt neîncrezători că politicienii vor deveni mai responsabili şi se vor gândi mai mult la nevoile cetăţenilor. „Sper că, cei de la conducere vor avea mai multă minte şi vor lucra în interesul oamenilor", a spus un bărbat.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

2016 , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1102 locuitori

Căbăiești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Căbăiești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Căbăiești se află la distanţa de 22 km de orașul Călăraşi și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1 102 oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.