01 february 2016, 13:00 Moldovan reality views 5701
Aşteptările moldovenilor de la anul 2016
01 february 2016, 13:00 Moldovan reality views 5701

Aşteptările moldovenilor de la anul 2016

Pentru mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova anul 2015 a fost un an destul de dificil, din punct de vedere al nivelului de trai, de aceea, bunăstarea familiei şi un loc de muncă se află printre priorităţi în 2016, relatează Mesager.

Pentru mulţi moldoveni, anul care s-a scurs a fost plin de greutăţi, în special, din cauza sărăciei. „Trăim rău în Moldova pentru că nu sunt posturi de muncă ca lumea, toți pleacă peste hotare, și în rest, totul e scump", a spus un bărbat.

Totuşi, există şi optimişti, care se declară mulţumiţi de anul care a trecut. „Pentru mine a fost un an destul de bun, eu nu am fost în țară pur și simplu. În Moldova nu știu cum a fost, dar pentru mine a fost normal", a afirmat un alt bărbat.

„Pentru mine a fost un an frumos, pentru că am fost promovată în cariera pe care o am, și în general eu cred că, cei care spun că a fost un an greu, trebuie în tot să găsești ceva pozitiv, că altfel ești prea trist", a menționat o femeie.

Deşi speră că anul 2016 va fi mai bun decât 2015, oamenii sunt neîncrezători că politicienii vor deveni mai responsabili şi se vor gândi mai mult la nevoile cetăţenilor. „Sper că, cei de la conducere vor avea mai multă minte şi vor lucra în interesul oamenilor", a spus un bărbat.

Source: trm.md

Keywords:

2016 , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.