11 februarie 2016, 17:30 Realitatea moldovenească views 6450
Atenţie la asigurarea auto internaţională de tip
11 februarie 2016, 17:30 Realitatea moldovenească views 6450

Atenţie la asigurarea auto internaţională de tip "Carte Verde"

Atenţie la asigurarea auto internaţională de tip "Carte Verde".

Actul este pe primul loc în topul documentelor falsificate, care au fost depistate de poliţiştii de frontieră, după verificarea maşinilor.

Doar pe parcursul anului trecut, au fost ridicate 200 de acte contrafăcute. De cele mai multe ori, şoferii procură asigurări mai ieftine din locuri nesigure, fără să ştie că acestea sunt falsificate.

Actele false sunt examinate de specialişti într-un laborator al Poliţiei de Frontieră.Poliţiştii spun că falsificatorii îi atrag, de obicei, pe cumpărători cu preţuri mai mici.

"Persoanele nu cunosc chiar că despre faptul că acest tip de document este falsificat, procurându-l deja falsificat. Iar la trecerea frontierei de stat se depistează că fie compania a înregistrat greşit acest document, fie perioada de valabilitate este înregistrată greşit", a declarat Sergiu Micu, specialist al Direcţiei Analiza Riscului, Poliţia de Frontieră .

Experţii susţin că asigurările contrafăcute sunt practic imposibil de depistat cu ochiul liber.

"Este puţin mai dificil, este nevoie de tehnică, dar la nivel general să se atragă atenţia la rubricile, care trebuie să fie completate, rechizitele să coincidă", spune Ina Cicun, expert al Direcţiei Expertiza Documentelor.

Unii conducători auto spun că sunt foarte atenţi atunci când cumpără o asigurare de tip "Carte Verde".

Şoferii care sunt prinşi cu acte false riscă amenzi de până la şase mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau chiar până la doi ani de închisoare.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

asigurare , automobil , falsificare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.