18 februarie 2016, 16:18 Realitatea moldovenească views 6250
Ești șomer? Spune-ți povestea!
18 februarie 2016, 16:18 Realitatea moldovenească views 6250

Ești șomer? Spune-ți povestea!

Ești șomer sau cauți un loc de muncă la domiciliu și întâlnești mai multe dificultăți? 16 februarie, îți poți spune impresiile accesând o pagină electronică, creată special în acest sens.

PNUD Moldova lansează o campanie amplă de colectare a informației privind șomajul, prin intermediul paginii web www.eucred.md. Pagina va colecta istorii şi experienţe de la șomeri și de la cei care sunt în căutarea oportunităților de angajare la domiciliu.

Pe lângă aceasta, vor fi colectate idei şi soluţii care vor putea fi preluate de autorități în dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor pentru suportul șomerilor atât din localitățile urbane, cât și cele rurale.

„Vom colecta date calitative în timp real despre percepţiile populaţiei faţă de fenomenul şomajului. Mai mult, putem compara aceste percepţii cu ale altor ţări, unde au fost create platforme similare. Astfel, partenerii de dezvoltare şi actorii implicaţi vor fi mai informaţi şi vor afla din prima sursă despre ce cred oamenii şi cum văd ei politicile de susţinere a muncii decente", susţine managerul de proiect la PNUD Moldova, Dumitru Vasilescu.

Pagina web www.eucred.md îi va găzdui pe toți cei care doresc să îşi împărtășească propria experiență legată de căutarea unui loc de muncă. Nu este nevoie de înregistrare pentru a completa formularul campaniei, iar întreaga procedură durează doar câteva minute. Persoanele care vor da curs iniţiativei vor contribui în acest mod la dezvoltarea serviciilor oferite șomerilor în R. Moldova.

Campania este finanțată de PNUD şi se desfășoară cu implicarea Cognitive Edge (Marea Britanie), care asistă mai mult țări în procesul de colectare a istoriilor. Proiectul-pilot include acum şase ţări, printre care şi R. Moldova.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în anul 2015 în R. Moldova au fost oficial luați la evidență peste 50 de mii de șomeri.

Sursa: ziarulnational.md

Cuvinte cheie:

campania , munca , somaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
314 locuitori

Ţipova este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Țipova este situat la o distanță de 14 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 314 oameni. Prima mențiune documentară a satului Țipova datează din anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.