19 februarie 2016, 16:50 Realitatea moldovenească views 6958
Pîinea socială ajunge pe rafturile magazinelor
19 februarie 2016, 16:50 Realitatea moldovenească views 6958

Pîinea socială ajunge pe rafturile magazinelor

Pâinea socială va putea fi găsită de mâine dimineață pe toate rafturile magazinelor din lanţul de desfacere "Franzeluţa". Produsul va costa trei lei.

Directorul general al "Franzeluţa" S.A., Boris Andros, crede că prin introducerea noului sortiment de pâine, întreprinderea va răspunde nu doar cererii unui segment important de consumatori, dar şi unei nevoi sociale.

"Întreaga societate trece acum printr-o perioadă dificilă. Iată de ce este important să venim cu un produs pentru toate buzunarele, mai ales că am fost încurajaţi de conducerea Guvernului că vom fi susţinuţi în acest demers. Ni s-a aprobat, o cantitate de grâu din rezervele statului, acordată cu împrumut întreprinderii noastre cu termen de restituire dupa roada nouă. Pentru noi si creditul polonez este foarte important si am apreciat rapiditatea cu care s-au luat masuri pentru a fi deblocat", a declarat Boris Andros.

Potrivit directorului general, noul sortiment de pâine nu va face niciun rabat de calitate. "Pâinea socială va avea un preţ accesibil, dar acest lucru nu înseamnă în niciun caz că această pâine va fi mai puţin calitativă. Dimpotrivă, prin această pâine vrem să ne respectăm standardele de calitate ale produselor "Franzeluţa" şi să ne confirmăm, astfel, bunul renume pe care îl avem în rândul consumatorilor din Republica Moldova", a menţionat Boris Andros.

Noua linie de producţie a Combinatului va furniza zilnic circa trei tone de pâine socială.

Totodată, Vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale de Sinticate din Moldova, Petru Chiriac, a mulţumit guvernanţilor pentru sprijinul acordat:

"Din momentul când a fost interzisă vinderea în masă a pâinii sociale, multe persoane au fost nemulţumite. În special, pensionarii şi clasele social-vulnerabile. Astfel, reintroducerea pâinii sociale reprezintă o mână întinsă de ajutor şi cred că sunt foarte multe persoane mulţumite de acest lucru. Noi întotdeauna încercăm să minimalizăm chelutuielile. De asemenea, vreau să mulţumesc guvernanţilorcare ne-au venit în întâmpinare în tot acest timp. Nu este exclus, să fie o ieftiniere la lactate".

PUBLIKA.MD amintește că premierul Pavel Filip a avut, miercuri o întrevedere cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama și cu directorul Combinatului de panificație Franzeluța, Boris Andros, precum și cu directorul Floarea Soarelui din Bălți, Stela Ostrovețchi.

Pavel Filip a oferit toată deschiderea Guvernului pentru a rezolva problemele cu care se confruntă cei doi producători, solicitând, la rândul său, solidaritatea companiilor reprezentate, în cadrul întâlnirii, cu puterea de cumpărare pe care cetățenii o au astăzi.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

pîine , magazin , produse

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.