13 mai 2016, 10:31 Realitatea moldovenească views 6142
Plahotniuc despre viitorul preşedinte al Moldovei
13 mai 2016, 10:31 Realitatea moldovenească views 6142

Plahotniuc despre viitorul preşedinte al Moldovei

Viitorul preşedinte al Republicii Moldova trebuie să uite de preocupările sale politice şi doctrinare şi să fie preşedinte al tuturor.

Opinia a fost exprimată de către prim-vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, pentru portalul deschide.md.

Politicianul consideră că "preşedintele care va fi votat de oameni, indiferent din ce zonă politică doctrinară va veni el, trebuie să uite de preocupările sale politice şi doctrinare şi să fie preşedintele tuturor. Deci depinde mai degrabă de calităţile omului şi de scopul pentru care vine în această funcţie decît de ce preocupări politice a avut pînă la votarea sa".

"La noi ştiţi cum e cu viziunile geopolitice şi doctrinare: unii se schimbă peste noapte, le folosesc doar pentru a se poziţiona în funcţie de cum bate vîntul", a spus Plahotniuc.

Potrivit politicanului, "e important ca viitorul preşedinte să înţeleagă că Moldova se poate moderniza rapid doar cu o buna expertiză externă, cu alinierea la bunele practici din ţările europene, care şi-au demonstrat deja eficacitatea".

Plahotniuc consideră că "moldovenii nu vor alege în această funcţie un om slab, un om fără experienţă sau un om conflictual, care vine la putere doar pentru a genera noi şi noi războaie politice".

"E nevoie de un preşedinte care sa fie un om al consensului, un arbitru pentru clasa politică, un factor de echilibru între instituţiile statului şi clasa politică", a subliniat prim-vicepreşedintele PDM.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1902 locuitori

Popeştii de Jos este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1902 oameni. Satul Popeştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.