26 mai 2016, 11:15 Realitatea moldovenească views 5423
Procurorul Anticorupție: Vor apare dosare cu nume grele
26 mai 2016, 11:15 Realitatea moldovenească views 5423

Procurorul Anticorupție: Vor apare dosare cu nume grele

Cel puţin 10 la sută din efectivul Procuraturii Anticorupţie trebuie să plece. Până la 1 august vor apare dosare anticorupție cu nume grele,iar dosarul Ilan Șor ar putea fi trimis în judecată. Declaraţii in acest sens au fost făcute de către noul şef al Procuraturii Anticicorupţie, în cadrul Clubului de presă al jurnaliştilor de investigaţie, organizat de către Centrul de Investigaţii Jurnalistice.

„Admit că printre subalterni ar putea fi şi din cei care nu corespund principiilor integrităţii. Acum analizez situaţia. La 1 august vom face o reevaluare a cadrelor Procuraturii Anticorupţie. La cei care vom constata abateri vor fi determinaţi să plece. Acum avem 32 de procurori care vor rămâne în funcţie dacă nu vom depista abateri. De asemenea, urmează să facem noi angajări şi să majorăm numărul procurorilor Anticorupţie până la 50. Criteriile de angajare vor fi foarte dure. Vor fi luate în calcul atât integritatea, cât şi profesionalismul angajaţilor", a spus Morari.

Procurorul Anticorupţie promite ca până la 1 august să fie intentate dosare de corupţie cu nume grele şi a infirmat acuzaţiile vehiculate în presă că instituţia ar fi influenţată politic: „Vor apărea dosare cu nume grele din diferite partide până la 1 august 2016. Totodată, acum analizez dosarele pe care le avem şi voi face tot posibilul ca aceste dosar să fie trimise în judecată, inclusiv dosarul Ilan Şor".

Viorel Morari a spus că a decis să vină la şefia Procuraturii Anticorupţie pentru că se simte vinovat de cele ce se întâmplă şi promite schimbări până la 1 august 2016, în caz contrar îşi va da demisia.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

dosare , coruptie , nume , partide , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1461 locuitori

Baroncea este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baroncea Nouă și Baroncea. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Baroncea a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.