27 mai 2016, 09:45 Realitatea moldovenească views 5063
500 de polițiști de frontieră au donat sînge (Video)
27 mai 2016, 09:45 Realitatea moldovenească views 5063

500 de polițiști de frontieră au donat sînge (Video)

500 de polițiști de frontieră au donat sînge, oferind o șansă persoanelor aflate în dificultate. Oamenii legii au decis să marcheze astfel Ziua Europeană a Poliției de Frontieră. Pentru a economisi timp, medicii de la Centrul de Transfuzie au venit la sediul ofițerilor, unde au fost amenajate corturi pentru donatori.

Printre voluntari au fost ofițeri care donează permanent sînge, alții au făcut-o pentru prima dată. Aceștia susțin că de acum încolo vor încuraja și alte persoane din anturajul lor să facă același gest deoarece fiecare picătură de sînge donată este de neprețuit. Campania de caritate, care se desfășoară pentru al treilea an consecutiv, a fost susţinută şi de personalul "Aeroportul Internațional Chișinău" şi cursanții Academiei Ministerului Afacerilor Interne "Ștefan cel Mare".

"Sînt anumite condiții atunci cînd trebuie să te pregătești din timp, să nu primești alt tratament, să dispui și de timp, dar cred că data viitoare mă responsabilizez", a declarat Ianuș Erhan, șeful-interimar al Departamentului Poliției de Frontieră.

Au fost și dintre cei care au donat sînge pentru prima dată.

"Prima oară donez, mă simt puțin amețit, dar e ok. De la serviciu mi-au propus această procedură și... de ce nu? Am acceptat și am venit", a spus Anatol Braniște, sergent de poliție.

Specialiștii Centrului Naţional de Transfuzie a Sîngelui spun că nu oricine poate deveni donator.

"În primul rînd un donator trebuie să fie sănătos, să aibă o vîrstă de 18-60 de ani , 150 cm și nu mai puțin de 50 de kg, să nu fie obez și să duca un mod sănătos de trai", menționează Alexandru Gherman, medic, Centrul național de transfuzie a sîngelui.

Donatorii au primit cîte un pachet alimenta pentru a-și reface puterile. De asemenea, ei vor avea cîte o zi liberă, la alegere.

În capitală, sînge au donat 150 de polițiști de frontieră. Alți 350 de angajați ai acestui serviciu au mers la corturile Centrului de Transfuzie amenajate în orașele Briceni, Edineţ, Soroca, Ștefan-Vodă, Ungheni și Cahul.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

donarea sîngelui , politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1081 locuitori

Musaitu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Musaitu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1081 de oameni. Satul Musaitu a fost menționat documentar în anul 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.