29 mai 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 5942
Sume impunătoare de bani pentru balul de absolvire
29 mai 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 5942

Sume impunătoare de bani pentru balul de absolvire

În această perioadă, gândurile multor elevi se îndreaptă nu doar spre examenele de bacalaureat, dar şi spre balul de absolvire. Pentru a avea o petrecere reuşită, cei mai mulţi dintre liceeni aleg din timp ţinutele şi localul potrivit, iar părinţii scot din buzunare sume impunătoare de bani.

Rochiile lungi, mini, simple sau cu paiete sunt la mare căutare. Fetele iau cu asalt magazinele din Capitală, chiar dacă până la bal a mai rămas o lună.

"Avem foarte multe programări, multe din ce vedeţi aici sunt deja comandate", a spus o vânzătoare.

Comercianţii le recomandă tinerelor să aleagă rochii din mătase naturale sau confecţionate manual, al căror preţ ajunge şi la câteva mii de lei.

Băieţii în acest an pot să aleagă ţinutele colorate. Astfel, nuanţa sacoului poate să difere de cea a pantalonilor.

"Am observat că este o cerinţă foarte mare la costumele cu două rânduri de nasturi, ceea ce mă bucură", a menţionat Sergiu Grigor, consultant într-un magazin.

Pentru o cămaşă din bumbac, tinerii trebuie să plătească 1.000 de lei, costumul costă în jur de 5.000 de lei, iar o pereche de pantofi din piele ajunge până la trei mii de lei. Şi asta nu e tot.

La restaurantele din Capitală, costul unui meniu pentru o persoană variază între 500 și o mie de lei. Totodată, cei care aleg să petreacă la pensiuni vor plăti doar pentru cazare aproximativ 200 de lei.

Cei care țin neapărat să închirieze și o limuzină pentru acest eveniment trebuie să știe că acest moft este destul de costisitor, cel puţin 100 de euro pentru o oră. Iar pentru a imortaliza cele mai frumoase momente de la balul de absolvire, părinții vor trebui să achite minimum 150 de euro pentru servicii foto și video. Cei care vor să aibă parte de muzică live vor plăti, în medie, 300 de euro.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Absolvenţi , bal de absolvire , buget , bani , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
382 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Orehovca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 382 oameni. Satul Salcia a fost menționat documentar în anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.