30 mai 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 6350
Universitatea „Nicolae Testemiţanu” şi-a deschis uşile pentru vizitatori
30 mai 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 6350

Universitatea „Nicolae Testemiţanu” şi-a deschis uşile pentru vizitatori

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" (USMF) şi-a deschis uşile pentru vizitatori. Peste 200 de persoane au vizitat instituţia de învăţămînt sîmbătă, 28 mai, pentru a se familiariza cu condiţiile de studii la USMF şi pentru a afla informaţii despre oferta educaţională 2016.

Potrivit unui comunicat de presă al USMF, vizitatorii s-au întâlnit cu administraţia Universităţii şi cu reprezentanţii Comisiei de admitere. De asemenea, ei au vizitat aulele şi sălile de studii şi au participat la lecţii de simulare care s-au desfăşurat la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. Tinerii interesaţi de stomatologie au vizitat Centrul Stomatologic Universitar, unde le-au fost prezentate echipamente de ultimă generaţie şi tehnici avansate de formare a specialiştilor pe mulaje şi simulatoare.

Potenţialii candidaţi la studii au fost informaţi despre actele pe care trebuie să le prezinte pentru înscrierea la Universitate. De asemenea, tinerii au fost informaţi despre cele patru specialităţi la care pot aplica: medicină generală, sănătate publică, stomatologie, farmacie.

În partea a doua a Zilei Uşilor Deschise, vizitatorii au fost în campusul universitar de pe strada Mălina Mică, unde au vizitat Biblioteca Ştiinţifică Medicală, Facultatea de Farmacie şi Centrul Farmaceutic Universitar „Vasile Procopişin", unde se prepară şi se comercializează produse medicamentoase.

Reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină au organizat pentru oaspeţi excursii în Complexul Sportiv Universitar şi în căminele studenţeşti, unde tinerii au aflat mai multe informaţii despre activitatea extracurriculară, oportunităţile de afirmare şi de dezvoltare personală şi profesională a acestora.

De Ziua Uşilor Deschise a fost organizată şi o expoziţie de publicaţii editate sub egida USMF „Nicolae Testemiţanu", iar într-o sală de conferinţe, pe parcursul întregii zile, a rulat filmul „Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" din Republica Moldova la 70 de ani". De asemenea, instituţia a lansat halatul alb şi costumul chirurgical marca USMF „Nicolae Testemiţanu" pentru fete şi băieţi, precum şi alte produse personalizate.

Sursa: www.hotnews.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1833
Populația:
1840 locuitori

Carabetovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Carabetovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 12 km de orașul Basarabeasca și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1840 de oameni. Satul Carabetovca a fost menționat documentar în anul 1833.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.