31 mai 2016, 11:55 Realitatea moldovenească views 4563
Numărul copiilor care emigrează împreună cu familiile crește
31 mai 2016, 11:55 Realitatea moldovenească views 4563

Numărul copiilor care emigrează împreună cu familiile crește

Numărul copiilor care pleacă împreună cu părinţii lor peste hotare a crescut în ultimii ani. Anunţul a fost făcut astăzi, 30 mai, de către şefa Direcţiei generale educaţie a municipiului Chişinău, Tatiana Nagnibeda Tverdohleb.

Potrivit funcționarei, cei mai mulţi dintre minori au între 11 și 16 ani, iar destinațiile principale spre care emigrează împreună cu părinții sunt Italia, Canada, Rusia sau Israel.

„Zilnic ne confruntăm cu un proces masiv de plecare a copiilor din școli pentru a emigra cu familiile lor peste hotare. În ultimii nouă ani numărul lor a ajuns la 10 540 de copii. Părinții se adresează instituțiilor de învățământ prezentând documente care atestă faptul că au loc de muncă legal pese hotare și cer dosarele copiilor", a declarat șefa Direcției generale educație a municipiului Chișinău, Tatiana Nagnibeda Tverdohleb.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

copii , migratie , familie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.