21 iunie 2016, 11:35 Realitatea moldovenească views 5070
În Moldova a avut loc cel de-al II marș turistic prin locurile gloriei militare (Foto)
21 iunie 2016, 11:35 Realitatea moldovenească views 5070

În Moldova a avut loc cel de-al II marș turistic prin locurile gloriei militare (Foto)

Din 17 pînă pe 19 iunie, în Moldova, cu sprijinul Centrului Rus de Știință și Cultură a avut loc cel de-al II Marș Turistic prin locurile gloriei militare (Foto), dedicat aniversării a 75-a de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Organizatori ai Marșului au fost Clubul de Alpinism "Travers" și proiectul Militaro-memorial "Șag k pobede". Sprijinul organizatoric a fost oferit de Comisia mixtă de control.

Drept itinerar a fost ales teritoriul faimosului Cap de pod Chițcani – locul începerii Operațiunii Iași-Chișinău. Timp de trei zile, participanții la Marș, în ciuda soarelui dogorîtor, au parcurs mai mult de 60 de kilometri prin văi și dealuri. Căutătorii și turiștii au vizitat mormintele militare recent renovate, cu sprijinul Federației Ruse, din satele Plop-Știubei și Grădinița, au vizitat Complexul Memorial "Capul de pod Chițcani" și Cimitirul Militar din satul Chițcani, precum și Muzeul Operațiunii Iași-Chișinău.

Participanții acțiunii au fost la Mănăstirea Noul Neamț, clopotnița căreia în timpul războiului a servit drept punct de observare pentru comandanții sovietici. Marșul s-a încheiat în preajma zidurilor cetății Bender cu excursia care a fost darul final pentru participanții la Marș.

Cuvinte cheie:

război , mars

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
411 locuitori

Tănătarii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ştefăneşti, Ursoaia Nouă și Tănătarii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 411 oameni. Satul Tănătarii Noi a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.