14 august 2016, 12:30 Realitatea moldovenească views 6242
Moldovenii, puși pe reparații
14 august 2016, 12:30 Realitatea moldovenească views 6242

Moldovenii, puși pe reparații

Peste o treime dintre moldoveni consideră că în apartamente reparaţie cosmetică trebuie să se facă o dată sau de două ori pe an. În același timp, aproape 50% dintre moldoveni consideră că o dată sau de două ori pe an reparaţie cosmetică trebuie făcută în casele particulare. Astfel arată datele unui sondaj de opinie realizat de Compania Magenta Consulting. Potrivit respondenților, reparație capitală trebuie făcută o singură dată în 9-15 ani, transmite IPN.

Reparația cosmetică a apartamentelor este o activitate anuală mai populară printre casnice, persoanele din mediul rural, cu un venit lunar cuprins între 10 și 15 mii de lei.

Persoanele care cred că reparația cosmetică în casele particulare trebuie făcută o dată sau de două ori pe an sunt persoane divorțate, cu studii medii, bărbați și femei în egală măsură.

De asemenea, datele studiului arată că, atunci când fac reparație, circa 75% dintre respondenți înălbesc tavanul și lipesc tapetele cu forțe proprii, 76% vopsesc pereții, iar 69% vopsesc caloriferele fără ajutorul meșterilor din domeniu. Un procentaj mult mai mic se descurcă în sistemele sanitare, în instalare de faianță şi laminat.

La lipitul tapetelor și la vopsitul tavanului au nevoie de ajutor calificat în mare parte celibatarii, persoanele care dețin propria afacere și cele ce au venit lunar ce depășește suma de 15 mii de lei per familie.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1129 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/-3%. Datele au fost colectate în perioada 22 septembrie – 8 octombrie, 2015.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

reparatie , sondaj , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1766 locuitori

Ghiliceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucioaia, Ghiliceni și Cucioaia Nouă. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1766 de oameni. Satul Ghiliceni a fost menționat documentar în anul 1495 cu denumirea Hrișani.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.