02 septembrie 2016, 16:22 Realitatea moldovenească views 4241
Cîte persoane au traversat frontiera în perioada estivală
02 septembrie 2016, 16:22 Realitatea moldovenească views 4241

Cîte persoane au traversat frontiera în perioada estivală

În cele trei luni de vară, frontiera Republicii Moldova a fost traversată de peste şase milioane de persoane şi mai mult de 1,3 milioane de mijloace de transport. Totodată, în comparaţie cu aceiaşi perioadă a anului 2015, traficul de persoane care au tranzitat punctele de frontieră a semnalat o creştere semnificativă, cu aproximativ 10%, iar cel al mijloacelor de transport - 17%.

Conform datelor Poliției de Frontieră, din totalul persoanelor care au traversat frontiera, circa patru milioane a constituit numărul de treceri a frontierei de către cetățenii moldoveni, în timp ce peste două milioane au fost traversări a cetățenilor străini. Conform calculelor, anul acesta a crescut considerabil numărul de traversări a străinilor, înregistrând o valoare de aproximativ 20%.

Ca și în anii trecuți, frontiera a fost tranzitată cel mai des în luna august, motivele ar fi vacanțele peste hotarele țării, sărbătorile naționale, dar și reîntoarcerea la muncă. Astfel, în august 2016, polițiștii de frontieră au înregistrat 2 324 495 de traversări de persoane și 514 988 de mijloace de transport. Numărul acestora este în creștere de la an la an.

Cele mai solicitate zece puncte de trecere, în perioada estivală 2016, a fost Leușeni, Otaci, Aeroport, Sculeni, Giurgiulești, Cahul, Palanca, Tudora, Criva, Vulcănești.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

frontiera , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
323 locuitori

Suhat este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 323 de oameni. Satul Suhat a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.