04 septembrie 2016, 09:35 Realitatea moldovenească views 5394
19 proiecte de infrastructură, aprobate pentru finanţare din Fondul naţional pentru dezvoltare regională
04 septembrie 2016, 09:35 Realitatea moldovenească views 5394

19 proiecte de infrastructură, aprobate pentru finanţare din Fondul naţional pentru dezvoltare regională

19 proiecte de infrastructură rutieră, apă şi canalizare au fost aprobate pentru finanţare din mijloacele Fondului naţional pentru dezvoltare regională pentru anul 2016. Decizia a fost luată astăzi în cadrul unei şedinţe la care au participat membri ai Guvernului şi preşedinţi de raioane.

În total, pentru implementarea proiectelor au fost alocate aproape 150 de milioane de lei.

Pentru zona de nord vor fi alocate 54 de milioane de lei, pentru centru 34, 3 de milioane de lei, pentru sud aproape 46 de milioane de lei, iar pentru autonomia găgăuză 5 milioane de lei.

Cei mai mulţi bani, peste 16 milioane de lei sunt destinaţi pentru reabilitarea străzii Ion Spirin din oraşul Cahul, care este un drum de importanţă regională.

Alţi circa 16 milioane de lei vor fi alocaţi pentru construcţia Centrului "PRO Cariera" din Otaci.

Pentru repararea drumului Taraclia - Ceadâr-Lunga sunt destinaţi 14, 8 milioane de lei, iar alte 10 milioane de lei sunt pentru construcţia staţiei de epurare în Teleneşti. Majoritatea proiectelor aprobate sunt deja în derulare.

"Avem planificate spre susţinerea Fondului de dezvoltare regională 149,2 milioane de lei. Având în vedere că suntem deja pe sfârşit de ani este o problemă de absorbţie a acestor resurse financiare de aceea noi am pus accentul pe susţinerea proiectelor care au fosta anterior susţinute şi sunt în derulare", a declarat ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

"Vor beneficia cetăţenii în primul rând a regiunilor date, sar avem şi proiecte în domeniul apă şi sanitaţie unde cetăţenii acestei localităţi vor beneficia, agenţii economici, instituţiile publice. Avem domeniu eficienţă energetică unde vor beneficia instituţiile publice, inclusiv şcolile, grădiniţile", a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca.

Cele 19 proiecte au fost aprobate spre finanţare în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Naţionale de Coordonare a Dezvoltării Regionale.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

infrastructura , modernizare , finantare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
3087 locuitori

Bilicenii Vechi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bilicenii Vechi și Coada Iazului. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Sîngerei şi la 115 km nord de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3087 locuitori. Satul Bilicenii Vechi este atestat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.