30 septembrie 2016, 11:40 Realitatea moldovenească views 4793
La Chişinău s-a desfășurat Forumul economic
30 septembrie 2016, 11:40 Realitatea moldovenească views 4793

La Chişinău s-a desfășurat Forumul economic

La Camera de Comerţ şi Industrie /CCI/ s-a desfășurat Forumul economic moldo-rus.

Preşedintele CCI Sergiu Harea a subliniat că Rusia este unul din principalii parteneri economici ai Republicii Moldova, fapt ce încurajează cele două state să întreprindă acţiuni de apropiere şi cooperare. „Forumul de astăzi oferă posibilitatea antreprenorilor din cele două țări să discute provocările și oportunitățile de cooperare reciprocă, să dezvolte proiecte comune, să stabilească noi contracte bilaterale de colaborare. Este evident faptul că în prezent relațiile economice dintre țările noastre nu este la fel de intensiv, fapt ce ne determină să ne mobilizăm pentru crearea noilor oportunități agenților economici din cele două state", a accentuat Harea.

Preşedintele Consiliului de Afaceri moldo-rus Anatoli Koika a insistat asupra potenţialului comercial şi investiţional pe care îl deţin cele două economii, care trebuie exploatat la maximum. „Federația Rusă îşi doreşte parteneriate şi proiecte comune, care să susţină dezvoltarea competitivităţii. Sînt prezenţi aici reprezentanţi a 10 companii rusești, care vor să descopere potenţialul investiţional din R. Moldova şi care şi-au exprimat interesul pentru crearea de noi parteneriate. Consider că acest Forum este un prim pas spre consolidarea relaţiilor economice şi a cooperării dintre ţările noastre", a precizat sursa citată.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, ponderea exporturilor de produse moldovenești în Federația Rusă de la începutul anului curent a fost de 11,07% din volumul total al exporturilor. În aceeaşi perioadă, ponderea importurilor de produse din Rusia a constituit 12,9% din totalul importului Republicii Moldova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

forum , economie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
3186 locuitori

Zubreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Zubreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3186 de oameni. Satul Zubrești a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.