19 octombrie 2016, 09:30 Realitatea moldovenească views 4667
Proiect de lege privind interzicerea cadourilor preelectorale
19 octombrie 2016, 09:30 Realitatea moldovenească views 4667

Proiect de lege privind interzicerea cadourilor preelectorale

Partidele și candidații, care vor distribui cadouri în timpul campaniei preelectorale, vor fi trași la răspundere penală. Vor răspunde în fața legii și acei, care acceptă aceste daruri. Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege corespunzător.

Oferirea banilor, cadourilor sau serviciilor în schimbul votului alegătorului va fi acum pedepsită cu o amendă de la 300 la 1000 unități convenționale, adică de la 6 mii pînă la 20 de mii de lei sau cu închisoare de la trei pînă la cinci ani.

Din categoria cadourilor fac parte: băuturi alcoolice, produse din tutun, pungi opace cu numele candidatului sau denumirea partidului.

Proiectul de lege a fost elaborat de deputații Partidului Liberal Democrat. În viitorul apropiat proiectul de lege va fi discutat în a doua lectură.

Sursa: rtr.md

Cuvinte cheie:

parlament , proiect , lege , cadouri , campania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1478 locuitori

Cişmea este un sat din cadrul comunei Pelivan, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 7 km de oraşul Orhei şi la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1478 de oameni. Satul Cișmea a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.